Deconecteaza-te si descopera natura pura

Va propunem sa descoperim impreuna taramul magic al Deltei, un loc neatins de timp, in care devii una cu natura.

In ofertele noastre speciale, am avut grija sa nu ratam niciunul din principalele puncte de atractie turistica de aici, iar traseele parcurse, atent alese si gandite va vor purta pe canale salbatice presarate cu nuferi si flora specifica. Nu putine vor fi popasurile in mijlocul coloniilor de pasari si nici nu vom rata intalnirea cu deja celebrii cai salbatici.

Pentru imbarcare, va asteptam la Tulcea in incinta STUF Parking. Locatia de imbarcare poate fi introdusa pe Google Maps de pe orice dispozitiv mobil.

Pentru o orientare exacta, va rugam SA NU FOLOSITI aplicatia Waze, intrucat pot exista diferente de traseu.

De aici se face initial parcarea autoturismelor in hala acoperita.

Pretul parcarii este de 20 de RON per masina, nefiind inclus in pretul excursiei si se achita la momentul sosirii, nefiind necesara o rezervare anterioara.

Ora de plecare stabilita din dana locatiei este ora 10:00 si avand in vedere ca in barca pot exista mai multe grupuri, va rugam sa ajungeti cu cel putin 20 de minute inainte, pentru a evita orice disconfort.

Traseul debuteaza cu una dintre cele mai spectaculoase zone din Delta Dunarii – Garla Sontea (sau prin “balta”, dupa cum spun localnicii), putand fi admirata imediat dupa ce parasim Bratul Tulcea si intram pe Canalul 36, apoi pe Garla Sireasa, Canalul Sontea, cu popas (din barca) la intrarea pe lacurile Nebunu si Baclanestii Mari, continund pe Canalul Olguta – Dunarea Veche – Mila 23, unde ne vom opri pentru pranz, la o locatie autentica, la Restaurantul – Cherhana al Pensiunii Obretin ****.

(Pranzul este optional si costa 50 Ron de persoana si include doua feluri cu specific traditional pescaresc, gatit exclusiv din peste proaspat si bio).

Dupa pranz, plecam spre Grindul Letea, pe un traseu deosebit, pe Canalul Eracle – Canalul Lopatna – Lacul Matita – Lacul Merhei – Canalul Sidor – Satul Letea. Dupa debarcare, va invitam sa luati loc intr-o masina de tip Safari cu care v-om strabate aproximativ 7 km pana la Padurea Letea.

Aceasta padure este un unicat, avand aspecte de vegetatie sub-tropicala, fiind desfasurata in fasii numite hasmacuri, despartite de dune nisipoase.

Zona este strict – protejata, cu o fauna bogata (aproximativ 70% din fauna intregii Delte) si o vegetatie atipica, asemenatoare zonei mediteraneene.

Tot in aceasta aventura, ii vom intalni si pe deja celebrii salbatici „cai de la Letea” si le vom afla secretele de la unul din ghizii nostri locali.

La intoarcere, vom urma un alt traseu: Canalul Letea – Canalul Madgearu – Dunarea Veche – Canalul Ingust – Canalul Sulina – Tulcea STUF Parking. 

Costul acestei excursii este de 250 Ron de persoana. 

Copiii pana in 8 ani beneficieaza de o reducere de 50% din pretul excursiei si totodata 50% din pretul pranzului.

Rezervari

Toate rezervarile se vor confirma dupa achitarea unui avans de 30 % din costul excursiei alese.

Avansul este nerambursabil si se va vira in contul firmei noastre pe persoana fizica (CNP, adresa) sau persoana juridica cu sau fara emiterea unei facturi proforme. Resortul nostru accepta plata cu vouchere de vacanta sau card de vacanta sub orice forma. In cazul in care benficiati de vouchere de vacanta, acestea se pot trimite prin curier drept avans pentru confirmarea rezervarii.

Va rugam ca plata sejurului sa o facă aceeași persoana care face rezervarea, specificand in ordinul de plata si perioada sejurului dumneavoastra.

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL
CUI: RO 
38591710
RO
05BUCU1931304246904RON

Pretul include:

  • Excursia cu barca
  • Excursia cu masina de tip Safari (Letea)
  • Permisul de acces turistic in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
  • Taxa de acces in Padurea Letea
  • Un mic cadou surpriza
  • O sticla de apa plata 0,5 L

Pretul nu include:

  • Masa de pranz cu specific pescaresc
  • Parcarea – 20 RON/masina

Precizari

  • Program:

Excursiile se organizeaza zilnic cu plecare la ora 10:00.

  • Rezervari:

Rezervarile devin ferme la achitarea unui avans de 30% din pretul total al excursiei.

  • Termeni si conditii:

Excursiile se organizeaza cu un grup de minim 5 persoane; copiii pana la 8 ani platesc 50% din pretul excursiei; copiii peste 8 ani platesc 100% din pretul excursiei.

Traseele pentru excursii sunt concepute in functie de conditiile meteorologice si cotele apelor Dunarii.

Daca apele sunt scazute si nu permit intrarea ambarcatiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificari.

Pentru alte excursii personalizate, pachete complete (perioade mai lungi + cazare), va rugam solicitati ofertele apasand butonul REZERVA ACUM,  trimitand un email la rezervari@stuf.ro, sau apeland urmatoarele numere de telefon:

Contact:
Maria Enache 0786 22 87 99
Tudor Enache 0786 55 88 20
Tudor Bogdan 0757646126

Email: rezervari@stuf.ro

Facebook :
www.facebook.com/STUFtours
www.facebook.com/stufparking

Va recomandam sa va luati in bagaj urmatoarele lucruri:

  • Pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga
  • Palarie sau sapca
  • Ochelari de soare
  • Jacheta si fes
  • Pelerina de ploaie
  • Incaltaminte adecvata pt excursii
  • Rucsac mic pentru excursii
  • Apa

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

  • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
  • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
  • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
  • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
  • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.

REZERVATIA NATURALA SI PADUREA LETEA

Pădurea Letea este o arie protejată de interes național si cea mai veche rezervație naturală din România.

Pădurea are un aspect incredibil, poate şi pentru că este bine ascunsă în inima Deltei, protejată de mii de hectare de stuf, canale încâlcite şi drumuri acoperite de nisip, Letea se numără printre puţinele minuni ale naturii care au supravieţuit invaziei lumii moderne. Ea se întinde pe aproape 3.000 de hectare si are o fauna bogata, reprezentand aproximativ 70% din fauna Deltei dar si o vegetatie unica, specifica zonei mediteraneene.

La destinatie veti ocupa un loc in masini de teren tip Safari iar lungimea traseului va fi de circa 7 km, prin satul CA Rosetti pana la padurea Letea . Aici inca mai rezista multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul lipovenesc si hahol.

Tot in acest periplu însoțiti de ghidul local vom întâlni si deja celebrii cai sălbatici care au istoria si conviețuirea lor aparte grupați in familii.

ORASUL SULINA

Sulina este orasuL din Romania situat la cea mai mica altitudine medie , de numai 4 m deasupra nivelului marii si locul cu cea mai lata plaja de pe litoralul romanesc, cu un nisip ultra fin si de o reala importanta importanta ecologica datorita speciilor de plante regasite aici..Orasul se intinde de-a lungul Dunarii, cu cea mai mare parte a habitatului pe malul drept. Tot aici gasim si una din cele doua guri de varsare ale Dunarii in Marea Neagra de pe teritoriul tarii noastre.( cea de a doua fiind la Sfantu Gheorghe, iar cea de a treia apartinand Ucrainei).

Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Spre deosebire de restul Deltei Dunării, împrejurimile orașului sunt formate din soluri nisipoase și sărate, parțial umede, brăzdate de canale.

Istoria Sulinei este una impresionanta, odinioara reprezentand principala poarta de intrare a transportului si comertului maritim al tarii, fiind vizitata si locuita de un amalgam de populatii straine precum greci, italieni, englezi etc.

COMUNA SFANTU GHEORGHE

Sfantu Gheorghe este o localitate situată la gura de vărsare a celui mai vechi braț al Dunării. Aici se formează insulele Sacalin considerate drept un început de delta secundară.

Accesul in localitate este posibil doar naval. Localitatea a fost atestata in documentele istorice pentru contributia la cresterea economiei, iar in ultimii ani turismul rural a cunoscut o puternica dezvoltare.

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

  • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
  • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
  • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
  • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
  • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.

Rezervă excursia zilnica din Tulcea

Descoperiţi Delta Dunării într-un ambient elegant, trăiţi o experienţă de neuitat și obțineți un preț atractiv, doar pe website-ul nostru.